Motorhandelaar Ruud is niet bang en overmeestert gewapende overvaller

Print
De eigenaar van een motorzaak in Haelen werd afgelopen week in de val gelokt door een overvaller. Dat kwam laatstgenoemde duur te staan.

Ruud Linders, eigenaar van Linders Motoren reisde vorige week vrijdag naar Rotterdam omdat hij via een veilingsite een motor had gezien. Linders: "Ik had een bod gedaan van 8500 euro op een motor. Verkoper ging akkoord. Ik maakte direct een afspraak om 'm op te halen. Ter plaatse zou ik contant betalen."

Mooie deal
Wat op het eerste gezicht leek op een mooie deal, bleek achteraf een vooropgezet plan om de in Someren woonachtige Linders in de val te lokken. "Ik kwam daar aan bij een of ander appartementencomplex. Ik zag de naam van de klant op de brievenbus staan en liep naar boven. Halverwege het trappenhuis kwam ik een jongen tegen. Ik groette 'm nog, waarop hij me direct bij de keel greep."

Linders gaat verder: "Hij duwde een zwart metalen ding in mijn nek . In eerste instantie dacht ik gelijk aan een pistool. Hij wilde geld zien. In gaf mijn portemonnee. Daar zat een paar honderd euro in. De envelop met het aankoopbedraag zat in mijn andere zak. Hij haalde het geld uit de portemonnee, maar wist natuurlijk dat ik nog meer bij me had. Daardoor werd zijn toon dreigender."

Geknepen
Toen Linders in de gaten kreeg dat de overvaller niet een pistool, maar een taser in zijn nek duwde, ging hij de confrontatie aan. "Ik sloeg 'm vol op zijn gezicht. Hij ging er vervolgens vandoor. Ik erachteraan. Kleine kilometer later had ik 'm. Ik was zo kwaad. Heb 'm bijna het licht uit de ogen geknepen."

Linders hield de overvaller stevig in de houdgreep met zijn ene hand, met de ander belde hij de politie. In de tussentijd maakte hij ook nog een video van de man. "Mocht hij wegkomen, dan had ik 'm in ieder geval wel op beeld." Uiteindelijk was de politie snel ter plaatse en rekende de man in. Linders keerde huiswaarts met wat schrammen links en rechts en zonder motor. "Uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen. "Ik heb mijn geld en hij mooi wa slaag gehad", aldus de Brabander.  

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →