Ten Dam geniet nog volop van zwerversbestaan

Print
Ten Dam geniet nog volop van zwerversbestaan

Afbeelding: ANP

Laurens ten Dam is 36 jaar en bezig aan zijn vijftiende jaar als prof, maar geniet nog van de wielersport alsof hij een junior is. “Ik vind het zwerversbestaan nog steeds prachtig”, zegt Ten Dam in het grote zaterdaginterview in De Limburger.

"Dat avontuurlijke trekt nog steeds. We zijn toch een beetje cowboys, met zijn allen. Renners, verzorgers, media. Mechaniekers die in een ruk naar Spanje rijden om daar drie weken ‘eigen baas’ te zijn. Dat zijn vrije jongens. Ze werken wel heel hard, maar ze willen dat circus voor geen goud missen."

Poepincident
De wegkapitein bij Sunweb, die jarenlang in Maastricht woonde, had een belangrijk aandeel in de Giro-zege van Tom Dumoulin. Tijdens de Ster ZLM Toer gaf hij vanaf de massagetafel een interview aan De Limburger. “Na Toms ‘poepincident’ dacht ik helemaal dat het voorbij was. Ik kon mijn ogen niet geloven toen hij alsnog in het roze op het podium stond. Of toen we achterin zaten te ouwehoeren en het uit elkaar werd gereden. Ik zat al te vloeken, wat een domme manier om de Giro te verliezen. Uiteindelijk is Tom toch vrij rustig gebleven. Dat was een les uit de Vuelta van twee jaar eerder: je moet gewoon rijden tot de meet en daar pas de balans opmaken."  

Lees het volledige interview over onder meer Trump, God, en het gezinsleven zaterdag in De Limburger.