Omstreden weg Hatenboer blijft openbaar

Print
Omstreden weg Hatenboer blijft openbaar

Afbeelding: Laurens Eggen

Moethagen-Hertenpael - De weg Hatenboer op het Roermondse gelijknamige schiereiland wordt niet aan de openbaarheid onttrokken, zo heeft de raad besloten. Of de weg in de wintermaanden om veiligheidsredenen tussen 21 en 6 uur afgesloten wordt, zoals de aanwonenden willen, blijft nog steeds de vraag. Daarmee is de buurt eigenlijk geen steek opgeschoten.

Het enige wat duidelijk is, is dat de door de bewoners gewenste afsluiting - een rolpoort - er niet komt. Die is volgens wethouder Raja Moussaoui zo massief dat er dan sprake is van onttrekking van de weg aan de openbaarheid. En dat wil de gemeente niet.

Vreemde lieden
Volgens de bewoners en bedrijven struinen er in de winter na zonsondergang vreemde lieden rond  op het schiereiland, die er niks te zoeken hebben. Er wordt vaak ingebroken in caravans op de campings.   En sinds de asbestbrand  is de buurt beducht voor brandstichters. Er liggen immers ook asbesthoudende botenloodsen.

Slagboom of paaltjes
Overleg tussen gemeente en buurt over alternatieven zoals paaltjes  of een slagboom  leverde niets op."Dan kunnen fietsers en voetgangers er nog door”, zegt Fons van Gent van roei en zeilvereniging Maas en Roer, die haar thuishaven in Hatenboer heeft. 

Politie
Volgens Van Gent is met de gemeente afgesproken dat de buurt de komende tijd alle ‘verdachte bewegingen’ meldt bij de politie. "Mocht die registratie aantonen dat er inderdaad veel loos is hier, dan gaan wij ervan uit dat die poort er alsnog komt.” 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →