Afsluiting centrum Schinveld teruggedraaid

Print
Afsluiting centrum Schinveld teruggedraaid

Door de paaltjes kon verkeer niet meer via de centrale Beekstraat van de ene naar de ander kant van Schinveld. De maatregel is nu aangepast. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Een doorbraak in de discussie over het verkeersplan in Schinveld: de afsluiting in het hart van het dorp is aangepast.

Daardoor kan verkeer weer over de Bleekplaats in het centrum.

Paaltjes
Op die plek waren als onderdeel van het nieuwe Verkeers Circulatie Plan (VCP) paaltjes gezet. Daardoor was geen doorgaand verkeer meer mogelijk door de Beekstraat.

Protesten
De maatregelen leidden tot chaotische taferelen en een storm aan protesten. Ruim twee weken geleden werden 2227 ondertekende bezwaarschriften ingeleverd. De gemeente leek aanvankelijk eerst de proefperiode van drie maanden  te willen afwachten, maar heeft nu toch besloten in te grijpen.

Drempel
Er is een doorgang gemaakt in de rij paaltjes in de Beekstraat. Die is gecombineerd met een drempel om de route niet te aantrekkelijk te maken voor doorgaand verkeer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →