Afsluiting centrum Schinveld teruggedraaid

Print
Afsluiting centrum Schinveld teruggedraaid

Door de paaltjes kon verkeer niet meer via de centrale Beekstraat van de ene naar de ander kant van Schinveld. De maatregel is nu aangepast. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Een doorbraak in de discussie over het verkeersplan in Schinveld: de afsluiting in het hart van het dorp is aangepast.

Daardoor kan verkeer weer over de Bleekplaats in het centrum.

Paaltjes
Op die plek waren als onderdeel van het nieuwe Verkeers Circulatie Plan (VCP) paaltjes gezet. Daardoor was geen doorgaand verkeer meer mogelijk door de Beekstraat.

Protesten
De maatregelen leidden tot chaotische taferelen en een storm aan protesten. Ruim twee weken geleden werden 2227 ondertekende bezwaarschriften ingeleverd. De gemeente leek aanvankelijk eerst de proefperiode van drie maanden  te willen afwachten, maar heeft nu toch besloten in te grijpen.

Drempel
Er is een doorgang gemaakt in de rij paaltjes in de Beekstraat. Die is gecombineerd met een drempel om de route niet te aantrekkelijk te maken voor doorgaand verkeer.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen