Te weinig duikers bij VenloStormt tijdens dodelijk ongeval

Print
Te weinig duikers bij VenloStormt tijdens dodelijk ongeval

De gesloten glijbaan op zondag tijdens VenloStormt. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo - De organisatie van Venlo Stormt had op het moment dat vorige week een dodelijk ongeval gebeurde te weinig duikers paraat.

Volgens de vergunning moesten er zes duikers en vier reddingszwemmers aanwezig zijn. In werkelijkheid waren er slechts vier duikers en vier ‘lifeguards’, erkent organisator Jeroen Kouwenberg.

Man van overleden Gitte Leurs: ‘Niemand treft enige schuld’

Twijfels

De 29-jarige Gitte Leurs uit Buchten kwam vorige week zaterdag om het leven nadat een achteropkomende deelneemster bij de superglijbaan bovenop haar viel. Of de aanwezigheid van meer duikers en reddingszwemmers haar had kunnen redden, valt volgens Jerry Janssen van brancheorgansatie OCR International te betwijfelen.

Slachtoffer VenloStormt aan verwondingen overleden

Minder deelnemers
Volgens Kouwenberg is gekozen voor een kleiner aantal duikers en lifeguards dan in de vergunning was opgenomen, omdat er op zaterdag veel minder deelnemers zijn. Volgens een woordvoerder van de gemeente maakt de vergunning echter geen onderscheid, omdat het aantal mensen dat tegelijk op de glijbaan mag hetzelfde blijft. 

Lees meer in De Limburger van zaterdag. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →