Ilya Belgareh naar Franse kampioen

Print
Ilya Belgareh naar Franse kampioen

Afbeelding: Patrick Belgareh

Handbalster Ilya Belgareh (19) uit Rothem speelt volgend seizoen voor de Franse landskampioen Metz. De linkshandige speelster tekent een contract voor een seizoen met een optie voor nog een jaar. Bij Metz gaat Belgareh de concurrentie aan met oud-international Ailly Luciano.

Belgareh speelde afgelopen seizoen voor V&L. Daarvoor was ze actief bij Bevo, Iason en Marsna. De jonge handbalster werd door international en oud Metz-speelster Yvette Broch in contact gebracht met de Noord-Franse club. "Metz zocht een linkshandige speelster en Broch heeft mijn naam genoemd bij de voorzitter. Zo is het contact ontstaan.

Interesse van Noorse ploeg
Er was ook interesse van een Noorse ploeg, maar ik kies voor Metz omdat het een grote Europese club is en ik van Luciano heel veel kan gaan leren. De Franse competitie is daarnaast een van de sterkste en Metz gaat ook Champions League handballen”, vertelt Belgareh dolblij. "Wat ik ook belangrijk vind is dat het nog redelijk dichtbij huis is.”

Franse taal
Aan haar Frans zal de rechterhoekspeelster nog wel moeten werken. "Ik versta er echt helemaal niets van, dus ik moet behoorlijk snel gaan bijleren.” Naast het handballen wil Belgareh haar studie aan het CIOS in Sittard proberen af te ronden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →