Flirt Roda en trainer Maes loopt op niets uit

Print
Flirt Roda en trainer Maes loopt op niets uit

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Een flirt tussen Roda JC en de Belgische coach Peter Maes heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd. Harm van Veldhoven, de nieuwe technisch directeur van de Kerkraadse club, polste Maes informeel voor de vacante trainersfunctie.

Maar de laatste heeft volgens Van Veldhoven op dit moment ‘andere prioriteiten’. "Je kunt niets uitsluiten, maar Peter denkt aan een andere toekomst."

Salariseisen
Maes werd eind vorig jaar bij Racing Genk ontslagen. Hij zou een voorkeur hebben voor een club buiten de Benelux. Bovendien zouden zijn salariseisen veel te hoog zijn voor Roda, dat door het uitblijven van de Korotaev-miljoenen beperkt is in zijn financiële slagkracht. Van Veldhoven en Maes zijn al vele jaren goed bevriend met elkaar. Beiden voetbalden in de jaren tachtig  samen bij Lommel.

Geen details
Van Veldhoven zegt dat Roda de tijd neemt om een trainer aan te stellen. "Het is een zeer moeilijk proces. Ik wil er zeker van zijn dat een coach de juiste match heeft met Roda. Hij moet de eigenheid van de club goed aanvoelen en ook beseffen dat bescheidenheid bij het huidige Roda past." De Limburgse eredivisionist praat momenteel met twee kandidaten uit het Nederlandse taalgebied. Van Veldhoven wil daarover geen details prijsgeven.