Viaducten bij Noorderbrug in Maastricht geopend

© DL

© DL

thumbnail:
thumbnail:

De viaducten bij de Noorderbrug over de Meerssenerweg in Maastricht zijn zaterdagochtend open gegaan voor verkeer. Het verkeer kan nu zonder stoplichten tussen de Koning Willem-Alexandertunnel en het centrum rijden.

Vikkie Bartholomeus

Het viaduct aan de kant van Nazareth/ Limmel is Noorderpoort- Noord gedoopt. Verkeer kan hier vanuit het noorden bij de Geusselt rechtsaf afrit 53 nemen om door te rijden richting het centrum.

Het viaduct aan de kant van Wyckerpoort heet Noorderpoort- Zuid en loopt vanaf de Noorderbrug naar de Geusselt. Het sluit aan op een nieuwe oprit die achter het dienstengebouw van de A2-tunnel om loopt naar de snelwegen A2/A79. Verkeer kan er overigens ook voor kiezen om niet via de viaducten te rijden, maar zoals nu over de Viaductweg. In dat geval zijn er wel stoplichten.

AansluitingDe aansluiting van de A2-tunnel op de Noorderbrug is een complexe opdracht gebleken voor de tunnelbouwers.

Bij de kruising met de Meerssenerweg was de ruimte enorm krap, vanwege de bebouwing maar ook omdat er een ondergronds gasdistributiestation ligt.

Met de ingebruikname van de twee viaducten zijn alle aansluitingen op de tunnel gereed. De aanleg van de Groene Loper duurt nog tot het eerste kwartaal van 2018.