Roda-aanvoerder Van Hyfte vertrekt naar België

Roda-aanvoerder Tom van Hyfte in duel.© De Limburger/Ermindo Armino

Roda JC is zijn aanvoerder Tom van Hyfte kwijt.

De Redactie

De 31-jarige middenvelder vertrekt naar de Belgische club Beerschot Wilrijk. De ploeg uit Antwerpen promoveerde afgelopen seizoen naar de Proximus League, de tweede profdivisie. Gentenaar Van Hyfte tekent een contract voor twee jaar.

MVVVan Hyfte speelde de voorbije acht seizoenen in Nederland. In 2009 haalde MVV de ex-jeugdspeler van Anderlecht op bij de Belgische tweede divisionist Hamme. Na een succesvolle periode van vijf seizoenen in De Geusselt maakte hij in 2014 de overstap naar buurclub Roda JC, dat toen net gedegradeerd was uit de eredivisie.

BelangrijkIn zijn eerste seizoen bij Roda zou Van Hyfte meteen erg belangrijk blijken: met een laat doelpunt in de nacompetitiefinale tegen NAC Breda schoot hij de Kerkradenaren na één jaar weer terug naar de eredivisie. In zijn drie seizoenen bij Roda kwam van Hyfte in totaal tot 16 doelpunten.

Leuke sfeerVan Hyfte werd een tijd geleden al benaderd door Beerschot, dat aangaf hem graag in te willen lijven. Hij besloot daarop een paar wedstrijden te gaan bekijken en kreeg daar een goed gevoel bij. "Ik was onmiddellijk onder de indruk van de leuke, bruisende sfeer op de tribunes én van de manier van voetballen van het elftal", blikt hij op de clubwebsite terug. "Ook in de eindronde heb ik nog een paar wedstrijden meegepikt en telkens werd dat gevoel bevestigd. In feite heb ik dus niet lang getwijfeld om voor KFCO Beerschot Wilrijk te kiezen."

In Antwerpen treft Van Hyfte overigens twee oud-teamgenoten: ex-Roda-spelers Bram Verbist en Arjan Swinkels staan ook onder contract bij de tweedeklasser.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.