Dodenaantal verwoestende flatbrand Londen stijgt naar 58

© AFP/Tolga Akmen

De Londense politie heeft het dodenaantal van de brand in Grenfell Tower bijgesteld naar 58.

Redactie/AD

De mensen die vermist zijn, zijn volgens de politie hoogstwaarschijnlijk om het leven zijn gekomen. Het zal bovendien nog weken duren voordat alle doden zijn geïdentificeerd.

Niet geïdentificeerdEerder zei politiechef Stuart Cundy van de Metropolitan Police nog te hopen dat er niet meer dan honderd doden te betreuren zullen zijn. Cundy liet toen ook weten dat de dodelijke slachtoffers niet allemaal geïdentificeerd kunnen worden. De extreme hitte van de allesverwoestende vuurzee is daar de oorzaak van.

De politie gaat er niet vanuit dat er opzet in het spel is. Dat blijkt uit de eerste onderzoeken. Het speurwerk gaat desondanks door, om alle feiten te weten te komen. "Het blijft een complex proces. Belangrijkste blijft dat we er zijn voor de families van de slachtoffers", aldus Cundy.

KoninginDe brand grijpt veel Britten enorm aan. De Britse koningin, die vandaag haar verjaardag viert, houdt de feestelijkheden sober. De vorstin liet vandaag in een officiële verklaring weten dat er dit jaar weinig reden is voor al te uitbundige festiviteiten. "Het land zag de afgelopen maanden een opeenvolging van verschrikkelijke tragedies", stelde ze in een statement van Buckingham Palace.