Politieke partij VNL heft zichzelf na drie jaar weer op

Laurence Stassen tijdens een partijcongres van VNL.© ANP/Bart Maat

De partij VoorNederland (VNL) heeft besloten zich op te heffen.

Redactie/ANP

Dat was zaterdag de conclusie tijdens een algemene ledenvergadering. VNL kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart geen enkele zetel.

Jan RoosDe omstandigheden zijn na de verkiezingen gewijzigd, aldus voorzitter Laurence Stassen. "Zowel politiek, financieel als organisatorisch ziet de partij te weinig reële ambities om door te gaan." De spraakmakende politiek leider van VNL, Jan Roos, was onlangs al vertrokken. Kort na de stembusgang had Roos al laten weten dat hij in de mediawereld zou terugkeren.

Bontes en Van KlaverenVNL werd in 2014 gestart door Tweede Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes. Zij vormden de Groep Bontes/Van Klaveren in het parlement nadat zij waren weggegaan bij de PVV. Door het resultaat van VNL bij de verkiezingen verloren zij hun zetels.

Bram MoszkowiczVoorzitter Laurence Stassen uit Echt was voormalig Europees parlementariër voor de PVV. De Maastrichtse ex-strafpleiter Bram Moszkowicz was een tijdje lijsttrekker voor de partij, maar werd binnen een jaar na een conflict alweer aan de dijk gezet.