Ziekenhuismozaïek Frans Deumes blijft mogelijk behouden

© Gemeente Brunssum

Het mozaïek dat kunstenaar Frans Deumes uit Merkelbeek 54 jaar geleden maakte voor de hal van het vroegere St. Gregoriusziekenhuis in Brunssum blijft mogelijk behouden. Cicero Zorggroep wil het kunstwerk overnemen.

Wiel Beijer

Grote klusDe nieuwe eigenaar van het ziekenhuis, belegger SMH Groep uit Roermond is in gesprek met Cicero over een mogelijke overname. Eerst wordt bekeken of het mogelijk is het kunstwerk uit de hal te halen en over te brengen naar elders. Om het mozaïek uit de hal te halen moet een hele muur worden uitgezaagd, zegt Frank Egelmeers van de SMH Groep. Dat is een grote klus; het werk meet 7 bij 3 meter en weegt 11 ton.

SchuttershofAls deze operatie slaagt, ligt het voor de hand de kunstmuur over te brengen naar een voorziening in de buurt, zoals zorgcentrum Schuttershof. Veel bewoners van Schuttershof kwamen vaak in het ziekenhuis en zijn gehecht aan het werk.

Lees meer in De Limburger van maandag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee