SamenLoop voor Hoop levert weer meer op

© Bas Quaedvlieg

Voor de vierde achtereenvolgende keer heeft de SamenLoop voor Hoop in Landgraaf meer geld opgeleverd.

Rob Sporken

Nadat de tweejaarlijkse 24-uursestafettewandeling op de atletiekbaan van STB zondagmiddag was afgesloten, bleek de (voorlopige) opbrengst 87.698 euro te bedragen.

DeelnemersDat was meer dan waarop werd gerekend. Er waren dit jaar met 1621 wandelaars namelijk 30% minder deelnemers dan in 2015.

KankerDe SamenLoop voor Hoop wordt op verschillende dagen op meerdere plekken in Nederland gehouden. Met het wandelevenement wordt geld ingezameld in de strijd tegen kanker. De opbrengst van Landgraaf gaat naar het onderzoek van dr. Geybeld aan het UMC van Maastricht naar biomakers die de agressiviteit van prostaatkanker voorspellen.

KaarsenzakkenHet hoogtepunt was opnieuw het aansteken van de theelichtjes in de 3100 kaarsenzakken op zaterdagavond. Die stonden langs het parcours en op het middenterrein.

Lees in De Limburger van maandag een sfeerverslag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee