Bommelding op luchthaven Zaventem is waarschijnlijk een grap

© Het Nieuwsblad/Photo News

Er was zondagavond tijdelijk een bomalarm van kracht op de luchthaven van Zaventem. Op de muur van de herentoiletten waren verdachte teksten gevonden, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een grap.

AD

Op de muur stond onder meer “Allahu akbar” geschreven met daarnaast de melding dat er om 20.30 uur iets zou ontploffen bij de bushaltes van de luchthaven. "Er werd onmiddellijk een gevarenzone ingesteld”, vertelt Sara Frederix van de federale politie. "Er werden extra agenten en militairen opgetrommeld om een onderzoek te doen van de omgeving.”

De luchthaven werd niet ontruimd en ook alle vluchten vertrokken zoals gebruikelijk. Wel worden alle vertrekken grondig doorzocht, maar tot nu toe werd er verder niets verdachts gevonden. Alles wijst er dus op dat het om een grap gaat. De auteur van de teksten riskeert een straf.

SchrikDe schrik zit er in Zaventem goed in sinds drie zelfmoordterroristen zichzelf opbliezen in maart 2016. Twee van hen deden dat op de luchthaven, een derde sloeg toe in metrostation Maalbeek. Bij die aanslagen kwamen 32 mensen om het leven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee