Te weinig mensen: Linten verlengen ketting tegen Tihange

Print
Te weinig mensen: Linten verlengen ketting tegen Tihange

Afbeelding: Istock

Een week voor de Mensenketting tegen de kerncentrale in Tihange hebben zich ruim 22.000 deelnemers aangemeld. Er was aanvankelijk gehoopt op 60.000 mensen.

Toch gaat de manifestatie over een lengte van 88 kilometer tussen Aken, Maastricht, Luik en de kerncentrale door.

Linten
Verwacht wordt dat zondagmiddag veel mensen zullen meedoen die zich niet hebben aangemeld. Aan de deelnemers worden linten van een meter uitgedeeld. Daarmee kan eventueel op dunbemande plekken de ketting worden verlengd.

Het wordt de grootste actie ooit in de drielandenstreek tegen Tihange, meldt de Akense Actiegroep tegen Atoomenergie (AAA).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen