Nicolas Anelka moet deuren in buitenland openen voor Roda

Print
Nicolas Anelka moet deuren in buitenland openen voor Roda

Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

Nicolas Anelka wacht een prominente rol in het ‘motorblok’ dat het technische beleid van Roda JC vorm gaat geven.

De Kerkraadse club hoopt dat de voormalige topspits deuren kan openen bij buitenlandse clubs die hun talenten willen verhuren.

Korotaev
Anelka kwam eind januari in het kielzog van investeerder Aleksei Korotaev naar Limburg. De Franse ex-international zou zich vooral bezig gaan houden met de Roda-academie, maar zijn ambities reiken veel verder. Graag zou hij een nadrukkelijke rol willen spelen bij het technisch beleid van de club.

Buitenlandse clubs
De plannen daarvoor worden nu uitgewerkt. Anelka wil zijn netwerk gaan gebruiken om toptalenten los te weken bij buitenlandse clubs en een jaar te laten rijpen bij Roda. In Nederland volgen diverse clubs al dezelfde strategie. Zo speelden NAC en FC Twente – niet zonder succes – het afgelopen seizoen met talenten van Manchester City. Anelka heeft een verleden bij Arsenal en Chelsea en is betrokken bij de academie van Paris Saint-Germain in Dubai.

Relaties
De nieuwe technisch directeur Harm van Veldhoven bevestigt dat Anelka bij de technische plannen wordt betrokken. "Ik draai niet om de pot heen: Nicolas heeft zijn diensten aangeboden. Het heeft nog geen officiële status, zijn rol is nog niet precies ingevuld. Anelka heeft een x-aantal relaties in het buitenland, daar kan Roda wellicht profijt van hebben."

Technische hart
Steeds duidelijker krijgt zo het  technische hart in Kerkrade contouren. Van Veldhoven is de technisch directeur die de komende jaren de route zal uitstippelen. Huub Stevens wordt de adviseur die zijn grote kennis beschikbaar stelt en de raad van commissarissen zal ondersteunen. Anelka zal dan de brug naar buitenlandse clubs zijn.