'Autofabrikant Tesla gaat fabriek bouwen in Shanghai'

Print
'Autofabrikant Tesla gaat fabriek bouwen in Shanghai'

Afbeelding: iStock

Tesla gaat auto's bouwen in China. De maker van elektrische auto's is dicht bij een overeenkomst met Shanghai om daar een fabriek te bouwen, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

De deal zou volgende week al gesloten kunnen worden.

Extra belasting
Tesla verkocht vorig jaar voor ruim 1 miljard dollar aan auto's in China. Met een Chinese fabriek voorkomt Tesla dat het een extra belasting van 25 procent moet betalen waardoor zijn voertuigen duurder zijn dan die van lokale concurrenten.

Limburg
Overigens is Tesla niet alleen in China aan het uitbreiden. Het bedrijf wil drie enorme fabrieken bouwen waar zowel de batterijen voor de auto's van Tesla als de thuisbatterijen worden gemaakt. Verschillende Nederlandse regio's, waaronder Limburg, Brabant en de noordelijke provincies willen graag de plaats worden waar zo'n fabriek wordt gebouwd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen