Jongens opgepakt na wurgen en in kanaal gooien van 12-jarige

Print
Het zijn harde beelden van een 12-jarige jongen, die eerst gewurgd wordt tot hij bewusteloos is en daarna in een kanaal wordt geduwd, die momenteel in België en Nederland online de ronde doen. De misdadige pesterij vond vorige week plaats in de Belgische plaats Ranst, nabij Antwerpen.

Twee jongeren zijn intussen opgepakt, schrijft Het Nieuwsblad.

Belaagd
Het 12-jarige slachtoffer werd vermoedelijk vorige week belaagd door drie iets oudere jongeren. Een derde betrokkene heeft alles gefilmd. Op de videobeelden is te zien hoe hij tegen een boom aan wordt geduwd, waarna twee belagers de bloedtoevoer naar zijn hersenen beletten door zijn halsslagader dicht te drukken. De jongen valt flauw. "Die laten we liggen en we zijn weg", zegt een van de daders hoorbaar.De jongen komt uiteindelijk weer bij en is duidelijk de kluts kwijt. Nog voor hij helemaal bij zijn positieven is, krijgt hij opnieuw een klap op het hoofd. Hij barst in tranen uit. Het beeld springt vervolgens naar een andere scène aan het Netekanaal, waar de jongen in het water wordt gegooid. De twee pesters die in beeld komen, lijken het allemaal heel grappig te vinden en lachen het slachtoffer uit terwijl hij naar de kant zwemt.

Opgepakt
Het filmpje dat de pesters maakten, wordt na de aanval trots gedeeld op sociale media. De beelden deden al snel de ronde in Lier en Mechelen, waar de daders vandaan komen. Gisteren doken ze ook op bij Nederlandse websites. Het duurde niet lang voor de politie de daders kon identificeren en twee van hen oppakten. Er liep al een onderzoek tegen hen, nadat het slachtoffer en zijn ouders aangifte deden.

De pesters worden intussen ook zwaar onder vuur genomen. Op Facebook verschijnen talloze haatboodschappen en de moeder van een van hen heeft het over een 'heksenjacht'. "We hebben zelf contact opgenomen met de politie. Meer wil ik er niet over kwijt. Ik hoop eigenlijk dat dit zo weinig mogelijk aandacht krijgt", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Zwaar aangeslagen
Of de daders het slachtoffer kenden, of dat het om een willekeurig uitgekozen slachtoffer ging, was gisteren nog niet duidelijk. Het slachtoffer maakt het lichamelijk goed, maar is emotioneel wel zwaar aangeslagen.