Tour de France verdeelt Aken in twee delen

Print
Tour de France verdeelt Aken in twee delen

Afbeelding: Tour de France

Als op zondag 2 juli de Tour de France tijdens de tweede etappe de keizerstad Aken aandoet wordt de stad daardoor voor minstens vijf uur in twee delen gedeeld.

Tussen 12.30 en 17.30 uur mogen auto’s, motoren en bussen niet van grofweg noord naar zuid en omgekeerd. Voetgangers, fietsers en uiteraard hulpdiensten mogen er wel door.

Parcours
Voor wie Aken een beetje kent, het 12,4 kilometer lange parcours van de touretappe door Aken ziet er als volgt uit: Alt-Haarener-strasse, Jülicher Strasse, Peterstrasse, Kurhausstrasse, Seilgraben, Neupforte, Mostardstrasse, Markt, Jakobstrasse en Lütticherstrasse. Daarna gaan de renners naar België.

Gele trui
Op de Akense Markt komt het rennersveld langs het standbeeld van Karel de Grote. De eerste grote Europese keizer, krijgt voor deze gelegenheid een gele trui aangemeten.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen