Tour de France verdeelt Aken in twee delen

Print
Tour de France verdeelt Aken in twee delen

Afbeelding: Tour de France

Als op zondag 2 juli de Tour de France tijdens de tweede etappe de keizerstad Aken aandoet wordt de stad daardoor voor minstens vijf uur in twee delen gedeeld.

Tussen 12.30 en 17.30 uur mogen auto’s, motoren en bussen niet van grofweg noord naar zuid en omgekeerd. Voetgangers, fietsers en uiteraard hulpdiensten mogen er wel door.

Parcours
Voor wie Aken een beetje kent, het 12,4 kilometer lange parcours van de touretappe door Aken ziet er als volgt uit: Alt-Haarener-strasse, Jülicher Strasse, Peterstrasse, Kurhausstrasse, Seilgraben, Neupforte, Mostardstrasse, Markt, Jakobstrasse en Lütticherstrasse. Daarna gaan de renners naar België.

Gele trui
Op de Akense Markt komt het rennersveld langs het standbeeld van Karel de Grote. De eerste grote Europese keizer, krijgt voor deze gelegenheid een gele trui aangemeten.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →