Limburgse luchtkwaliteit blijft slecht vanwege tropisch weer

Print
Limburgse luchtkwaliteit blijft slecht vanwege tropisch weer

Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

De luchtkwaliteit in Limburg blijft de komende dagen slecht als gevolg van het tropische weer.

Gisteren werd de drempel van 180 micogram ozon per kubieke meter overschreden, wat betekent dat de luchtkwaliteit slecht is. 

Klachten
Omdat het warme weer woensdag en donderdag aanhoudt, wordt het er niet beter op. Vanaf 180 micogram ozon kunnen mensen met luchtwegaandoeningen, kinderen, ouderen en mensen die zich inspannen in de buitenlucht klachten ervaren. Pas vanaf 240 microgram wordt de luchtkwaliteit als 'zeer slecht' aangemerkt, dan is er een gezondheidsrisico voor de gehele bevolking. 

Benieuwd hoe de luchtkwaliteit bij jou in de buurt is? Hier vind je de actuele situatie. 

België
Volgens de voorspellingen van het RIVM vallen zulke hoge waarden de komende dagen niet in Limburg te verwachten, maar Belgische ozon-voorspellingen laten zien dat het uiterste zuiden van Zuid-Limburg kans maakt op 180 tot 240 microgram per kubieke meter lucht. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen