Baby geboren op 10 kilometer hoogte mag leven lang gratis vliegen

Print
Baby geboren op 10 kilometer hoogte mag leven lang gratis vliegen

Een toestel van Jet Airways. Afbeelding: ANP

Een baby die maandag op een vlucht van het Indiase Jet Airways is geboren, mag zijn hele leven gratis vliegen met de maatschappij.

De moeder kreeg tijdens de vliegreis van Saudi-Arabië naar India eerder dan de uitgerekende datum weeën. De bemanning en een verpleegster die als passagier aan boord was, hielpen de vrouw op 10 kilometer hoogte met het ter wereld brengen van het jongetje. 

Andere koers
Het vliegtuig, met bij het opstijgen nog 162 passagiers aan boord, veranderde na de bevalling van koers en landde in Bombay. Daar werden moeder en kind snel naar een ziekenhuis gebracht. Ze maken het allebei goed. 

Eerste keer
Voor Jet Airways is het de eerste keer dat een passagier bevalt tijdens de vlucht. Om dat te vieren geeft de vliegmaatschappij een leven lang gratis vliegtickets aan de baby. 

Een bevalling op grote hoogte komt niet vaak voor. De meeste vliegmaatschappijen laten vrouwen toe tot maximaal 36 weken zwangerschap. Ook hebben ze vaak de regel dat vrouwen vanaf 28 weken een doktersverklaring moeten hebben met de uitgerekende datum.

In april beviel een vrouw nog tijdens een vlucht van Turkish Airlines. Ook daarbij hielp de bemanning bij de geboorte.