Grote oplichtingszaak: ‘fraudeur’ nam 96 schuilnamen aan

Print
Grote oplichtingszaak: ‘fraudeur’ nam 96 schuilnamen aan

Afbeelding: Istock

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in een grote oplichtingszaak. Nadat eerder een 45-jarige Heerlenaar werd gearresteerd, is inmiddels ook een 56-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats opgepakt in Utrecht.

Justitie verdenkt de mannen ervan zich schuldig te hebben gemaakt aan identiteitsfraude om zo bedrijven te kunnen oplichten.

Internet
De in Utrecht opgepakte man zou maar liefst 96 aliassen hebben aangenomen bij onder meer het doen van aankopen op internet. Ook schafte hij zonder te betalen een auto aan onder een valse identiteit. Vanuit het hele land zijn er meer dan twintig aangiftes gedaan. Ook buitenlandse bedrijven zouden gedupeerd zijn. De 56-jarige man moet bovendien in België nog een gevangenisstraf van drie jaar uitzitten.

Valse documenten
In het kader van dezelfde zaak viel de politie in mei ook binnen in een pand aan de Brink in Deventer. Bij deze inval, die onder leiding stond van de politie Limburg, werd niemand aangehouden. Wel zijn toen vals opgemaakte documenten in beslag genomen. De Limburgse politie heeft de leiding in het onderzoek omdat vanuit Limburg de eerste aangiftes van gedupeerden binnen zijn gekomen.  

 

De 45-jarige Heerlenaar is inmiddels weer in vrijheid gesteld. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →