Shoarmaverkoper in zak en as na diefstal shoarmakar

Print
Shoarmaverkoper in zak en as na diefstal shoarmakar

Afbeelding: De Limburger

De 47-jarige Husain Alasadi uit Blerick is er helemaal kapot van. Zijn bijna gloednieuwe shoarmakar is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen vanaf het marktplein in Reuver.

Een slordige 10.000 euro hebben hij en zijn vrouw erin gestoken. Gespaard geld, maar ook geleend van vrienden, kennissen en familie. 

Droom
"Het was altijd de droom van mijn vrouw om döner en shoarma op de markt te verkopen", zegt de van oorsprong uit Irak afkomstige Blerickenaar. "In maart van dit jaar was de kar helemaal klaar. We hebben hem niet zo van de leverancier gekregen. Mijn vrouw en ik hebben er nog flink aan vertimmerd om alles extra mooi te maken."

Maar nu heeft de familie Alasadi niets meer. Twee mannen hebben de kar in de nacht van vrijdag op zaterdag achter hun auto gehangen. Alsadi: "Van een ondernemer die camerabewaking heeft, heb ik de beelden van de diefstal gekregen. Daarop is te zien hoe de kar binnen twee minuten wordt gestolen. De dieven moeten dus al eerder bij de kar zijn geweest om de vier pootjes omhoog te draaien en om het speciale slot kapot te maken."

Korrelig
De camerabeelden zijn echter te korrelig om de gezichten van de dieven te kunnen zien. Ook het kenteken van de auto is niet te onderscheiden. Alasadi heeft aangifte gedaan bij de politie van de diefstal, vertelt hij verder. "Die wilden eerst dat ik een afspraak maakte voor die aangifte. Uiteindelijk kon het ook telefonisch."

Hoewel de shoarmaverkoper verzekerd is tegen diefstal, zijn hij en zijn gezin helemaal ontdaan. "Voordat we een nieuwe hebben, zijn we weer een week of zes tot acht verder, zei de leverancier. En dan hebben we nog tijd nodig om alles weer zelf mooier te maken. Hierdoor missen we het hele zomerseizoen."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen