Verlaten sportpark krijgt nieuwe bestemming als camping

Print
Verlaten sportpark krijgt nieuwe bestemming als camping

Afbeelding: Facebook/Nieuws Horst aan de Maas

Het vorig jaar door voetbalclub RKSV Griendtsveen verlaten sportpark De Wiek verandert in groepsaccommodatie en camping De Griendt.

De oude kantine en kleedkamers transformeren tot verblijfsgebouw voor maximaal 34 personen. Op een deel van de voormalige voetbalvelden komt ruimte voor een aantal camper- en caravanplaatsen en tenten.

Tennisbaan
Een deel van de velden wordt ingericht als sportterrein voor de gasten en inwoners van Griendtsveen. Zo komt er een voetbalveld, tennisbaan en volleybalveld.

De gemeente Horst aan de Maas werkt mee aan dit initiatief van de in Griendtsveen woonachtige Harrie Gielens en Moniek van den Berkmortel. Gielens is eigenaar van een timmer- en aannemersbedrijf en voorzitter van het plaatselijke evenement Bokkenollen.

Basisschool
De initiatiefnemers willen een voor het dorp belangrijke locatie behouden en herbestemmen. Bedoeling is de accommodatie ook beschikbaar te stellen aan lokale initiatieven, basisschool en verenigingen.

Horst aan de Maas werkt mee omdat er volgens de gemeente in ‘toeristische trekker’ Griendtsveen weinig overnachtingsmogelijkheden zijn. Gevolg is dat toeristen het Peeldorp vooral overdag bezoeken. Er bestaat momenteel nog geen minicamping in Griendtsveen. Onderscheidend noemt de gemeente het feit dat de groepsaccommodatie ook in de winter te boeken is en De Griendt niet alleen van het zomerseizoen afhankelijk is.

Aankoop pand
In de projectbegroting van De Griendt is opgenomen dat de initiatiefnemers 200.000 euro aan de gemeente Horst aan de Maas betalen voor de aankoop van het pand met de omliggende grond.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →