Bibliotheek Bergen begin 2018 in Asseldonk

Print
Bibliotheek Bergen begin 2018 in Asseldonk

Afbeelding: iStock

De bibliotheek in Bergen opent in februari 2018 zijn deuren in recreatief centrum Den Asseldonk.

Als de gemeenteraad begin juli akkoord gaat, kan de benodigde verbouwing in oktober van start. De gemeente Bergen financiert de verhuizing met de verkoop van het voormalige bibliotheekgebouw aan het Rembrandtplein. Dit gaat voor 295.000 euro over naar huisartsenpraktijk Het Maasoever.

Kosten verhuizing
Volgens wethouder Lia Roefs (Progressieve Kombinatie) kost de verhuizing naar Den Asseldonk 240.000 euro. Bibliotheekorganisatie Biblioplus krijgt 375 vierkante meter tot zijn beschikking.

Eigenaar Optisport van Den Asseldonk grijpt de komst van de nieuwe gebruiker aan het bestaande gebouw te moderniseren. Tijdens en na de zomer krijgt het gebouw een opfrisbeurt.

Veranderd
De verhuizing werd in gang gezet vanwege een gemeentelijke bezuiniging van 120.000 euro op Biblioplus. Toch past de overstap in de ogen van Biblioplus-directeur Cyril Crutz perfect bij de huidige tijdgeest. "Bibliotheken zijn veranderd van uitleenpunt naar een informatieknooppunt. Op de nieuwe plek worden wij een kennis- en ontmoetingsplek voor professionele- en vrijwilligersorganisaties, laaggeletterden, werkzoekenden en ouderen die digitale begeleiding zoeken.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →