'Mooier en groener centrum voor Heerlen'

Print
'Mooier en groener centrum voor Heerlen'

Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

De toekomst van het al jaren leegstaande winkelkantoorcomplex De Plu in het centrum van Heerlen lijkt beslecht. Het wordt gesloopt en vervangen door minder robuuste nieuwbouw met groene terrassen en een groen binnengebied.

De directe omgeving - Van Grunsvenplein, Promenade en Schinkel-Noord - zal hoogwaardig worden vergroend. Bij het theaterplein komt wellicht een (horeca)paviljoen.

Autoluw
Daarbij wordt de Geerstraat wellicht een fietspad of autoluw gemaakt. Verkeer zou dan via de Apollolaan om het theater naar het centrum of de Looierstraat worden geleid.

Ondernemers
Dit is, kort samengevat, de kern van het ‘stedenbouwkundig contourenplan’ dat gistermiddag door IBA Parkstad is aangeboden aan de Heerlense Centrumwethouder Barry Braeken (PvdA/OPH). IBA-directeur Kelly Regterschot: "Een grote stap naar een groener en mooier centrum.” Bewoners en ondernemers worden uitgenodigd om mee te denken over de invulling, bezweert Braeken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →