Wie heeft er voorrang? Kruispunt zorgt voor verwarring

Print
Wie heeft er voorrang? Kruispunt zorgt voor verwarring

Afbeelding: Hacihan Cataloglu

Brabander - De gemeente Venray gaat de inrichting van de ‘verwarrende’ kruising tussen de Julianasingel en Poststraat veranderen.

Volgens Venray bestaat die wens al langer bij het gemeentebestuur. Naar verwachting wordt volgende week een knoop doorgehakt over verkeerstechnische maatregelen op deze locatie en enkele andere plekken op de binnenring van Venray.

Onduidelijk
Onder meerdere Venraynaren bleek afgelopen week verwarring te bestaan over de voorrangssituatie op de kruising Julianasingel/Poststraat. Hamvraag was of sprake is van een in-/uitrit of een gelijkwaardig kruispunt. De gemeente liet eerst weten dat de Poststraat officieel een uitrit is. Daarop meldden meerdere Facebook-gebruikers dat Venray op telefonische vragen over de kwestie juist het tegenovergestelde beweerde. 

Dinsdagmiddag kwam Venray terug op de eerdere mededeling. Volgens de gemeente is sprake van een gelijkwaardige kruising en dat verkeer van rechts dus voorrang heeft. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat intern verwarring over de locatie was ontstaan en daarom verkeerd is gecommuniceerd. “Niets menselijks is ons vreemd”, aldus de woordvoerder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →