Nieuwe aanhouding rond dodelijke schietpartij Rotterdam

© Istock

De politie heeft dinsdagavond een 22-jarige Rotterdammer opgepakt vanwege een dodelijke schietpartij in Rotterdam op 3 mei. Eerder werd in die zaak ook al drie andere mannen opgepakt. Daarbij ook een 34-jarige man uit Venlo.

Redactie

De zaak kwam aan het rollen nadat getuigen op 3 mei het alarmnummer belden omdat ze eerst schoten in een berging en daarna op straat hoorden.

CamerabeeldenBij die schietpartij werd een 24-jarige Rotterdammer geraakt. Op camerabeelden was te zien hoe een groepje mannen de Rotterdammer achtervolgde en ook op hem schoten. Het slachtoffer werd nog wel zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later op de dag in het ziekenhuis.

De 34-jarige Venlonaar werd dezelfde nacht nog opgepakt en zit ook nog steeds vast. Net als een 21-jarige Rotterdammer die zes dagen later en een 22-jarige Belg die op 23 mei werd opgepakt.

SchietincidentSamen met de 22-jarige Rotterdammer die dinsdagavond werd opgepakt nadat hij zichzelf meldde, zitten er nu vier verdachten vast voor het dodelijke schietincident. De politie verwacht dat ze met de aanhouding van dinsdagavond alle hoofdverdachten nu vast hebben zitten.