Na jaren van afwezigheid dit jaar weer Sprookjestocht door Beek

Print
Na jaren van afwezigheid dit jaar weer Sprookjestocht door Beek

In een loods naast de Mondial wordt hard gewerkt aan het bouwen en afwerken van decorstukken voor de aanstaande sprookjestocht in Beek. Afbeelding: Annemiek Mommers

Negen jaar na de laatste succesvolle editie is er weer een nieuwe Sprookjestocht door Beek.

De happening, die in 2003 en in 2008 steeds drieduizend ouders met kinderen trok, wordt dit jaar gehouden op zondag 9 juli.

Elf sprookjes uitgebeeld 
Op een parcours van zo’n 2,5 kilometer lengte in de omgeving van het centrum en het gemeentehuis dan elf sprookjes uitgebeeld door vrijwilligers. De organisatie is in handen van zaalvoetbalclub De Kneeschers. Volgens woordvoerder Ralph Huntjens is dat een club die veel meer is dan alleen een zaalvoetbalclub. "Ik denk dat tien mensen voetballen, die andere veertig zijn vooral druk bezig met andere dingen.” Zoals het organiseren van allerlei activiteiten: paaseieren rapen en het organiseren van een carwash. 

Deelname
De sprookjestocht van 9 juli wordt voorbereid door ongeveer honderd vrijwilligers: acteurs, begeleiders, verkeersregelaars, grimeurs, decorbouwers. Thijs van Es - in het dagelijks leven wethouder - heeft alle scripts geschreven en opereert als regisseur. Voor deelname moet 5 euro per persoon worden betaald. De opbrengst wordt gespendeerd aan de aanleg van een tuin voor patiënten van de Beekse Daelzicht-vestiging de Dagbeeker. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen