MVV legt vier supporters een stadionverbod op

© Peter Schols

MVV Maastricht heeft donderdag vier fans een stadionverbod opgelegd. Ook krijgen zij een boete van 10.000 euro.

Emil Visser

Er wordt nog onderzocht of ze ook aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de aangerichte schade. De supporters krijgen de straf voor hun wangedrag in de thuiswedstrijd eind mei tegen Roda JC in de play-offs.

Het duel tussen de twee Limburgse clubs werd enige tijd stilgelegd omdat fans van beide clubs het veld opkwamen. Ze zochten de confrontatie en gingen met elkaar op de vuist. Ook werd met stokken gegooid.

BivakmutsenMVV heeft inmiddels zestien supporters geïdentificeerd die het veld opkwamen of spullen sloopten. Niet alle fans waren herkenbaar, vanwege het dragen van bivakmutsen. Nog niet alle straffen voor de supporters zijn al bekendgemaakt.

De wedstrijd in Maastricht werd een half uur lang stilgelegd en daarna hervat. Het bleef 0-0. Roda won de return in Kerkrade en speelt daardoor ook komend seizoen weer in de eredivisie.

"Het onderzoek wordt nog doorgezet", zegt MVV-directeur Paul Penders. "Dus we hopen nog achter de identiteit van meer relschoppers te komen."

VergrijpenHet gaat om toeschouwers die zich in de rust van de play-offwedstrijd misdroegen. De vergrijpen variëren van het slaan van stewards en het gooien van spullen, tot het betreden van het veld.Lees ook: MVV-supporters met/zonder bivakmuts gaan internet over?'Keihard aanpakken'"Het is jammer dat het moet", laat Penders in een reactie weten. "Maar het is goed dat we er nu vijftien hebben. We gaan ze keihard aanpakken." Het Openbaar Ministerie zal dee namen van de fans die de grasmat betraden doorgeven aan de landelijke commissie stadionverboden. Deze commissie gaat MVV helpen de boete te innen die staat op het ongeoorloofd betreden van het kunstgras in stadion De Geusselt. Die boete is 10.000 euro.Lees ook: MVV gaat relschoppers straffen met geldboetes en stadionverboden

Strafrechtelijk traject"Verder zal een aantal van deze relschoppers nog een strafrechtelijk traject aan de broek krijgen", meldt Penders. "Daar zal het OM meer verder gaan."