Station Sittard weer vrijgegeven na bommelding

© De Limburger/Ermindo Armino

Het station in Sittard is even na 14:30 uur vrijgegeven nadat het eerder op de middag hermetisch werd afgesloten na een bommelding. Ook het treinverkeer komt langzaam op gang.

redactie

De politie heeft niets aangetroffen. OntruimingRond 13:00 uur sprak een man die op station Sittard de intercity naar Alkmaar verliet een conducteur aan. Vervolgens riep hij dat er een bom aan boord van de trein zou liggen. Daarop werd het complete treinstel direct geëvacueerd, net als het station.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

TreinverkeerVanwege de ontruiming was er geen treinverkeer mogelijk van en naar Sittard. Nadat de politie de omgeving had uitgekamd en veilig had verklaard, kwam het treinverkeer even na 14:30 uur langzaam op gang. Getinte manDe getinte man, die riep dat er een bom in de trein lag, is in de hectiek uit het zicht geraakt. De politie is nog steeds naar hem op zoek en heeft zijn signalement verspreid. Hij draagt een zwarte pet, een wit shirt, witte gympen en een schoudertas. De politie verzoekt mensen de man niet zelf te benaderen.Lees ook: Station Sittard ontruimd na bommelding, politie zoekt getinte man