Sjoerd Ars verruilt Fortuna voor De Graafschap

© Ermindo Armino

Sjoerd Ars wordt komend seizoen zo goed als zeker door Fortuna Sittard verhuurd aan De Graafschap. De aanvaller heeft nog een contract voor een jaar in Sittard.

Ron Langenveld

Ars kwam afgelopen winterstop naar Fortuna en verdiende snel een basisplaats, maar verloor die uiteindelijk aan Finn Stokkers. In de slotfase van de competitie was hij bankzitter. Ars kwam bij Fortuna niet tot scoren.

De overstap van de Achterhoeker komt desondanks onverwacht, mede aangezien hij toezeggingen had van Fortuna om na zijn actieve voetbalcarrière binnen de organisatie van de club aan de slag te gaan. Of die afspraken nog gelden is onduidelijk.

SpelersraadArs was ook een van de spelers die samen met onder andere Ferry de Regt en Leon ter Wielen deel uitmaakte van de spelersraad die aan het eind van afgelopen seizoen de ontstane wrevel tussen de spelersgroep en de technische staf van Fortuna bij de leiding van de club onder de aandacht bracht. Zowel De Regt, als Ter Wielen als Ars zijn inmiddels dus vertrokken.

Briels ook wegNaast Ars vertrekt ook Jodie Briels bij Fortuna. Het is nog niet duidelijk of de middenvelder al een nieuwe club op het oog heeft.