Verstappen blijft erbij: 'seizoen is helemaal ruk'

Horner (links) en Verstappen.© AFP/Clive Mason

Nee, behoefte om zijn woorden af te zwakken, heeft hij niet. In de beleving van Max Verstappen is het Formule 1-seizoen 2017 nog altijd ‘helemaal ruk’, de woorden die de Red Bull-coureur uitte nadat hij twee weken geleden in Canada in tweede positie rijdend met een kapotte accu uitviel.

Ivo op den Camp

“Ik wil winnen en dat lukt niet, terwijl ik mezelf weinig kan verwijten. Dan baal je”, zegt Verstappen tijdens een perspraatje in de paddock van het stratencircuit in Bakoe, waar zondag de Grand Prix van Azerbeidzjan plaatsvindt.

Bittere teleurstellingChristian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, ging er na de race in Canada nog vanuit dat zijn pupil uit bittere teleurstelling over een tot nu toe mislukt seizoen zo venijnig reageerde. “Het is helemaal niet zo slecht”, vond Horner. “Max heeft gewoon wat pech. De volgende keer valt het dubbeltje voor hem de goede kant op.”

Vijfde plekVerstappen ziet het toch anders. “Als ik me nu opnieuw moet uiten, zou ik niet veel afwijken van toen”, denkt de Limburger. “Na afgelopen jaar dachten we allemaal dat we met deze auto mee zouden kunnen doen om de titel. Dat is niet het geval, terwijl ik zelf beter race dan vorig jaar. Ik wil winnen, niet voor de vijfde plek rijden.”