Erben Wennemars: 'Met politiek shirt aan was ik een loser geweest'

Erben Wennemars tijdens de bijeenkomst over jongeren en gezondheid in de Villa Flora op Brightlands Greenport Campus Venlo© Dick Holthuis

'Niet één politieke partij heeft sport en vitaliteit in haar programma staan.' Met een politiek shirtje 'was ik echt een loser geweest'. Dat zei Erben Wennemars op een bijeenkomst rondom gezondheid en jeugd op de Venlose Greenport Campus.

Alexander Bulthuis

Erben Wennemars: 'Gezonde voeding is duur. En sport is dat ook nog steeds. We moeten zorgen dat ons gedrag verandert en dat bewegen bij ons hoort. Sport betekent integratie. Het laat zien hoe belangrijk het verenigingsleven is. Een ding is zeker: ik heb van bewegen nooit spijt.' Wennemars vertelt zijn sportverhaal aan de hand van de shirts die hij ook aan had kunnen hebben, vooral van sportverenigingen, om te benadrukken hoeveel sportinitiatieven er zijn. Hij heeft een rood-wit wielrenpak aan, na een tocht van 33 kilometer binnen een uur op een wielrenfiets die hij heeft meegenomen naar Villa Flora. 'Met een shirtje aan van een politieke partij was ik echt een loser geweest. Niet één partij heeft sport en vitaliteit in haar programma staan.'VitaliteitDe meervoudig wereldkampioen schaatsen was er naast als JOGG-ambassadeur ook als ambassadeur van The Daily Mile, dat zich inzet voor fittere schoolkinderen door elke dag een kwartier te lopen. De bijeekomst in Villa Flora stond in het teken van debat over vitaliteit en gezondheid in Limburg en over kinderen als werknemers van de toekomst.

Lees meer op de website van Brightlands