Crystal Palace aast op De Boer als nieuwe trainer

© EPA/Matteo Bazzi

Frank de Boer is de belangrijkste kandidaat voor de functie van hoofdtrainer van Crystal Palace.

ANP

De Engelse club, uitkomend in de Premier League, hoopt op een snel akkoord met de 47-jarige oefenmeester.

Zonder werkDe Boer zit sinds vorig jaar november zonder werk na zijn ontslag bij Internazionale. Daarvoor werd hij vier keer in zes jaar kampioen met Ajax. Tijdens zijn periode bij de Amsterdamse club weigerde hij een aanbieding van Liverpool. Onlangs nog klopte Club Brugge bij hem aan. De Boer maakte er geen geheim van dat hij het liefst in de Premier League aan de slag gaat.

Langer in beeldDe Boer is al langer in beeld bij Crystal Palace als opvolger van de aan het einde van het seizoen vertrokken Sam Allardyce, voormalig bondscoach van de Engelse nationale ploeg. Volgens veel Engelse media heeft De Boer de functie van hoofdtrainer nu officieel aangeboden gekregen.

Derde trainerDe Boer kan de derde trainer in ruim een half jaar bij Crystal Palace worden. Alan Pardew moest vorig jaar december het veld ruimen na een reeks teleurstellende resultaten. Allardyce tekende een contract tot 2019 maar hield het dus na het afgelopen seizoen ook weer voor gezien. Crystal Palace speelde de afgelopen vier jaar in de Premier League en eindigde afgelopen seizoen als veertiende. Dat was enigszins teleurstellend omdat de club flink had geïnvesteerd. Zo nam Crystal Palace vorig jaar Christian Benteke voor ruim 30 miljoen euro over van FC Liverpool.

Patrick van Aanholt is op dit moment de enige Nederlandse voetballer in de selectie van Crystal Palace.