'Gulle gever' doet Marc Dutroux hometrainer cadeau

© EPA/Michel Krakowski

Marc Dutroux wilde al enkele weken een hometrainer in zijn cel, nu krijgt hij dankzij een anonieme schenker zijn zin.

HBVL

De veroordeelde pedofiel en kindermoordenaar had via zijn advocaat al meermaals gevraagd om de sportapparatuur.

CadeauDutroux heeft geen toegang tot de sportruimte van de gevangenis in Nijvel. De directie van de gevangenis en de Belgische justitie hadden hem al toestemming gegeven voor een hometrainer in de cel, op voorwaarde dat ze de aankoop niet zelf hoefden te financieren. De sportfiets is inmiddels onderweg naar de gevangenis.

Een 'gulle schenker' die het ding zelf niet meer gebruikt, heeft hem weggegeven, meldt de Waalse krant Sudpresse.

Tien vierkante meterDutroux heeft in Nijvel een cel van tien vierkante meter. Daarin staan al een bed, wastafel, toilet, tafel met bureaustoel, een tv, boekenplank en Playstation. Daar komt binnenkort de hometrainer dus bij. Het is niet de eerste keer dat Dutroux geschenken krijgt van mensen buiten de gevangenis. Zo was ook zijn bureaustoel al een cadeau.

Sinds 1996 in de celMarc Dutroux zit sinds 1996 in de gevangenis, vanaf 2008 verblijft hij in de gevangenis van Nijvel. Hij werd veroordeeld voor ontvoering, gijzeling, verkrachting, illegale handel en moord. In de jaren ‘90 ontvoerde, verkrachtte en vermoordde hij Julie Lejeune, Melissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks. Ook Sabine Dardenne en Laetitia Delhez ontvoerde en verkrachtte hij, maar zij konden uiteindelijk gered worden.