Dumoulin geeft koning Willem-Alexander roze trui cadeau

Willem-Alexander en Dumoulin in Milaan.© ANP

Koning Willem-Alexander staat bekend als een groot sportliefhebber. Hij zal dan ook verguld zijn geweest met het geschenk dat hij donderdagavond van Tom Dumoulin kreeg.

De Redactie

De twee onmoetten elkaar tijdens een handelsdiner in Milaan, waar de vorst samen met Koningin Máxima op staatsbezoek is.

Roze truiHet was precies daar dat Tom Dumoulin een kleine maand geleden glorieus de Giro d'Italia won. Speciaal voor de ontmoeting met de koning keerde de Maastrichtse renner even terug in Milaan. Hij overhandigde Willem-Alexander tijdens het diner een van de vele roze truien die hij tijdens de Ronde van Italië veroverde.

Piazza DuomoulinEerder op de avond deelde Dumoulin via Twitter al een kiekje van het plein dat sinds 28 mei door sommigen ook wel de Piazza Duomoulin wordt genoemd. "Back to some good memories", schreef hij. "Special evening coming up!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is overigens niet voor het eerst dat Dumoulin en Willem-Alexander elkaar treffen. In het verleden liepen de twee elkaar vaker tegen het lijf.