Drugstoeristen verkassen naar Roermond en Kerkrade

Print
Drugstoeristen verkassen naar Roermond en Kerkrade

Afbeelding: iStock

Een groot deel van de drugstoeristen die in Sittard en Geleen geweerd worden, vindt zijn weg naar coffeeshops in Roermond of Kerkrade.

Dat zegt onderzoeker Edward van der Torre die in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen onderzocht waar de 500.000 Belgische drugstoeristen gebleven zijn.

Lees ook: Coffeeshop in Sittard dreigt met miljoenenclaim om strop

Drugstoeristen
Hij houdt een slag om de arm (‘het blijft een beweeglijk verschijnsel’), maar sluit niet uit dat Roermond en Kerkrade in totaal zo’n 150.000 extra drugstoeristen kennen sinds Sittard- Geleen op 1 juni 2016 buitenlandse drugstoeristen weert (ingezetenen- criterium). 

Onderzoek
Van der Torre rapporteerde zijn bevindingen gisteravond aan een gemeentelijke commissie. Hij komt tot zijn conclusies aan de hand van (straat)interviews, tellingen, gesprekken met politie en observaties. Over de toename in Kerkrade zei hij: "Al groeit het daar nog als kool, die shops kunnen daar dankzij hun ligging nog heel veel (klandizie -red.) verdragen.” 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen