Drugstoeristen verkassen naar Roermond en Kerkrade

Print
Drugstoeristen verkassen naar Roermond en Kerkrade

Afbeelding: iStock

Een groot deel van de drugstoeristen die in Sittard en Geleen geweerd worden, vindt zijn weg naar coffeeshops in Roermond of Kerkrade.

Dat zegt onderzoeker Edward van der Torre die in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen onderzocht waar de 500.000 Belgische drugstoeristen gebleven zijn.

Lees ook: Coffeeshop in Sittard dreigt met miljoenenclaim om strop

Drugstoeristen
Hij houdt een slag om de arm (‘het blijft een beweeglijk verschijnsel’), maar sluit niet uit dat Roermond en Kerkrade in totaal zo’n 150.000 extra drugstoeristen kennen sinds Sittard- Geleen op 1 juni 2016 buitenlandse drugstoeristen weert (ingezetenen- criterium). 

Onderzoek
Van der Torre rapporteerde zijn bevindingen gisteravond aan een gemeentelijke commissie. Hij komt tot zijn conclusies aan de hand van (straat)interviews, tellingen, gesprekken met politie en observaties. Over de toename in Kerkrade zei hij: "Al groeit het daar nog als kool, die shops kunnen daar dankzij hun ligging nog heel veel (klandizie -red.) verdragen.” 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →