Slechts 3300 bekeuringen in eerste weken trajectcontrole A2-tunnel

Print
Slechts 3300 bekeuringen in eerste weken trajectcontrole A2-tunnel

Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht - De permanente snelheidscontrole in de A2- tunnel in Maastricht lijkt nu al succesvol.

Het is nog te vroeg voor harde conclusies, maar alles wijst erop dat de permanente trajectcontrole in de A2-tunnel in Maastricht zijn doel niet voorbij schiet. In de eerste zes weken na de ingebruikname van het camerasysteem in de onderste tunnelbuis in zuidelijke richting (A2- Zuid) zijn er zo’n 3.300 snelheidsbekeuringen uitgeschreven. 

Bijzonder laag cijfer
Het verkeersparket van het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht bevestigt dat in dit verband sprake is van een ‘bijzonder laag cijfer’ voor een drukke autosnelweg met veel internationaal verkeer. Woordvoerder Ernst Koelman tekent daarbij wel aan dat enige nuancering op zijn plaats is. "Het genoemde aantal snelheidsboetes in de Willem Alexandertunnel heeft betrekking op de periode van 20 maart tot 1 mei. Toen werd op het A2- tracé in en bij Maastricht nog aan de weg gewerkt, waardoor automobilisten in de regel toch wat meer op hun snelheid letten. Maar daar staat dan weer tegenover dat ter plekke voor het eerst permanent op snelheid wordt gecontroleerd. 

Overige cijfers niet bekend
De eerste bekeuringscijfers voor de overige drie tunnelbuizen zijn nog niet bekend. Reden is het feit dat de trajectcamera’s in deze tunnelgedeelten pas later in gebruik zijn genomen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →