Onrust bij DENK: Bredase tak doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

© ANP/Martijn Beekman

Er is onrust binnen de partij DENK. De Bredase tak doet volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De afdeling van de partij hekelt het ondemocratische en weinig transparante handelen van Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu.

Redactie

Een van de oprichters van DENK Breda Ali Tsouli overweegt nu de partij om die reden de rug toe te keren.

PVVHij staat nog steeds volledig achter de standpunten van DENK laat hij weten, maar de manier waarop die partij gerund wordt, dat is een ander verhaal. Tsouli vreest voor Wildersachtige praktijken. "Natuurlijk. DENK heeft in tegenstelling tot de PVV wél leden. Maar wat is het verschil als hun stem niet telt?", vraagt hij zich in de Volkskrant af.

Het probleem ontstond volgens de nummer tien op de lijst na de Tweede Kamerverkiezingen van dik drie maanden geleden. En hij is niet de enige met twijfels volgens de krant. Er is intern vooral kritiek op Roermondenaar Selçuk Öztürk. "Ik heb Selçuk te lang de hand boven het hoofd gehouden", meent Tsouli achteraf.

ÖztürkPogingen om de partij een interim-bestuur te geven liepen ook op niets uit. "Toen ik Selçuk aansprak op de pijnpunten, antwoordde hij: 'Zo praat je niet met je leider.' Hij ontkende dat er kritiek was bij de achterban. Ik was bezig de stoelpoten onder hem weg te zagen. Hij zei: 'Ik blijf partijvoorzitter. Niemand krijgt mij hier weg.''

Het partijbestuur van DENK herkent zich overigens niet in de kritiek en beweert bovendien dat Öztürk dergelijke uitspraken nooit heeft gedaan. "Hij heeft deze bewoordingen zeker niet gebruikt."