Gigantische wurgslang van bijna 6 meter gevonden langs spoor

De wurgslang had een lengte van 5,70 meter. © Dierenambulance Nederrijn

In een kuil langs het spoor in Oosterbeek, vlakbij Arnhem, is vanmorgen een enorme wurgslang gevonden. De boa constrictor van 5,70 meter was dood en lag er vermoedelijk al twee dagen te rotten.

AD/Roeland Segeren

Voorbijgangers op de Benedendorpsweg roken een sterke kadaverlucht, vertelt Thijs Devlin van de Dierenambulance. "Zij belden de politie. Die belden ons weer, want het gaat hier in feite om een huisdier.’"

Wel een opmerkelijk huisdier: een boa constrictor mag alleen thuis gehouden worden door mensen met de juiste papieren. Deze wurgslang kan – als 'ie groot genoeg is – mensen wurgen. "Met dik vijf meter was deze daar wel groot genoeg voor."

GedumptDevlin vermoedt dat de slang is gedumpt. "Hij lag in een kuil naast het spoor. Ik weet niet zeker of hij daar dood of levend in is gegooid, maar het zou een rare plek zijn voor een slang om in te kruipen en dood te gaan."’Het beest was al in vergaande staat van ontbinding. Ook medewerkers van de dierenambulance raakten de slang liever niet aan. Met z'n vieren hebben ze het beest met behulp van touwen uit de kuil getrokken.

Opgezwollen"Hij was ook helemaal opgezwollen. Ik heb 'm aangeraakt met handschoenen aan. Inmiddels heb ik al twintig keer mijn handen gewassen, maar het stinkt nog steeds."