Jean-Paul Boëtius keert terug op het oude nest bij Feyenoord

Jean-Paul Boëtius in zijn vorige periode bij Feyenoord. © ANP/Olaf Kraak

Jean-Paul Boëtius keert terug bij Feyenoord. De landskampioen maakte vrijdag op Twitter melding van de komst van 'The comeback kid'.

ANP

Feyenoord heeft een principeovereenkomst gesloten met FC Basel over de transfer van Boëtius, voor wie een driejarig contract klaar ligt in De Kuip.

JeugdopleidingBoëtius doorliep vanaf de F'jes de hele jeugdopleiding van Feyenoord en maakte op 28 oktober 2012 in de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-2) een spectaculair debuut in de hoofdmacht, met wervelende acties én een doelpunt.

FC BaselDe vleugelspits verhuisde drie jaar en bijna honderd wedstrijden later van de Rotterdamse club naar FC Basel. Tussendoor had de Rotterdammer in maart 2014 zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal, als basisspeler in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Vooralsnog bleef het bij die ene interland.

GenkBij de Zwitserse topclub FC Basel kwam Boëtius weinig aan bod. De 23-jarige aanvaller maakte het afgelopen half jaar als huurling bij de Belgische club Racing Genk wel de nodige indruk. Feyenoord haalt Boëtius terug als vervanger van Eljero Elia, die naar de Turkse nummer twee Basaksehir is overgestapt. Hij is de eerste aankoop van de kampioen voor komend seizoen.

Nieuwe stappen"We zijn blij dat we Jean-Paul weer mogen verwelkomen in De Kuip", zei technisch directeur Martin van Geel. "Zijn komst wordt breed gedragen binnen de club. Het is natuurlijk een voordeel dat hij is opgegroeid bij Feyenoord en de club, de spelers en de trainer kent. Zijn kwaliteiten zijn bekend, terwijl Jean-Paul een leeftijd heeft waarop hij ook zeker nog nieuwe stappen kan maken."