Krottepoffers grote winnaar bij Limburgse toneelprijzen

© Fotolia

Drie van de tien Limburgse toneelprijzen gaan dit jaar naar de Krottepoffers.

Adri Gorissen

De Nederweertse toneelvereniging sleept een Muulke (zoals de toneelprijs heet) in de wacht in de categorieën ‘Meest opvallende man in een grote rol’, ‘Meest opvallende vrouw in een kleine rol’ en ‘Meest opvallende jeugdvoorstelling’.

KrottepoffersHet gaat daarbij respectievelijk om Jos Breukers, Resian Beerens en de de voorstelling Een koffertje vol dromen. Dat is vrijdagavond bekend geworden tijdens de Aovend van ’t Muulke in het Weert.

‘Meest opvallende man in een kleine rol’ is Kevin Noblesse van Toneelclub Euverhaove uit Sittard. ‘Meest opvallende vrouw in een grote rol’ is Annemiek Huberts van Toneelgroep Spot-Licht uit Haelen. De Schaduwprijs voor de persoon die zich achter de schermen het meest voor het Limburgse amateurtoneel heeft ingezet, is voor Venlonaar Sef Peeters.

PrijzenDe ‘Meest bijzondere voorstelling’ is Amateurs van Speelgroep Expressie in Heerlen. Het ‘Meest bijzondere initiatief’ is Grand Dessert van Toneelvereniging De Buunspelers uit Well.

Het Muulke voor vormgeving is voor Code Oranje in de WeWa van Toneelgroep Spot Aan uit Wessem en dat voor de promotie voor Hets, Knodder en Knets! van Toneelvereniging De Vrije Spelers uit America. Laatstgenoemde won diezelfde prijs vorig jaar ook al.