Wout Poels gefrustreerd: fiets verdwenen op luchthaven

© ANP

Het zit Wout Poels niet mee. Een dag nadat de Limburgse renner te horen had gekregen dat de ploegleiding van Sky hem niet meeneemt naar de Tour de France, raakte Poels zijn fiets kwijt.

AD

De 29-jarige renner uit Blitterswijck deed een noodoproep op Twitter.

Slechte service"Waar is mijn fiets op de luchthaven van Düsseldorf?", schreef Poels in een bericht aan de Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin, waarmee hij had gereisd. "Heel slechte service! Ik heb 'm nodig voor de nationale wegwedstrijd!!!" Poels liet die noodkreet volgen door de hashtag #whattodo (wat te doen).

NKDe Limburger wil zondag meedoen aan de NK in het Montferland. De afgelopen twee jaar had Poels als lid van de Sky-ploeg een aandeel in de Tourzeges van ploeggenoot Chris Froome. Zeker vorig jaar maakte hij als meesterknecht veel indruk in de bergen. Een slepende knieblessure zat hem de afgelopen maanden flink dwars. Poels maakte vorige week zijn rentree in de Route du Sud, maar hij kon de leiding van Sky daarin niet voldoende overtuigen om een plekje in de Tourselectie te verdienen.

De Ronde van Frankrijk begint volgende week zaterdag in Düsseldorf, uitgerekend de plek waar Poels vrijdag op de luchthaven tevergeefs wachtte op zijn fiets.