Column: 'De vrouw is van de strijk en man doet de financiën, logisch!?'

© iStock

Het is me wat met de Nederlandse samenleving. Volop sterke mannen én vrouwen, maar zodra die onder een dak gaan wonen, slaat de ongelijkheid toe. De man blijkt dan ineens van de financiën, want dat is stoer.

Monique Parren

Terwijl talloze studies steeds weer bewijzen dat ook vrouwen goed – meestal nog beter – met geld kunnen omgaan. De vrouw is plots weer van de strijk en van de kook. Behalve wanneer de BBQ in het spel is, want vuurtje stoken is dan weer een mannending. Logisch!? Jongens en meisjes zijn gelijk, maar de rolbevestigende patronen zitten diep. Dus stroopt de vrouwenafdeling van de Verenigde Naties nu de mouwen op, geholpen door internationale bedrijven als Unilever, Facebook en Mars. Hun initiatief Unstereotype Alliance vraagt van ons een genderneutrale blik. Iedereen is gelijk, kortom. Zonder dat we het wisten, zijn we daar thuis al een eind mee op weg. Wij kijken vooral naar wie waar goed in is. Logisch. Muurtje slopen? Ik sla nog geen vlieg kapot. Laat mij de troep maar opruimen. Wassen en strijken? Een noodzakelijk kwaad, dat we allebei liefst aan de ander overlaten. Om toerbeurt dus.Koken? Hij doet het doordeweeks, ik wat uitgebreider in het weekeinde. We voelen ons er prima bij en volgens mij is vooral dat laatste van belang. Dit artikel betreft een column. Reageren? Stuur een mail.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee