Lokale omroep Echt-Susteren ontvangt dreigbrief

Print
Lokale omroep Echt-Susteren ontvangt dreigbrief

Afbeelding: Maartje van Berkel

Lokale Omroep Echt-Susteren heeft bij de politie melding gemaakt van bedreiging nadat er via e-mail een dreigbrief was ontvangen.

De schrijver van de mail hekelt daarin de berichtgeving van de omroep, maar ook van andere media, over Stan T., een 18-jarige jongen uit Vlodrop die al langere tijd verdacht wordt van oplichting via internet. 

Geschrokken
Er wordt gedreigd dat de omroep door een man of vijftig zal worden bezocht om ‘verhaal te halen’. "We zijn ervan geschrokken”, reageert omroepvoorzitter Ralph Muyres. "Je hebt ook geen idee hoe serieus je dit moet nemen, maar we hebben voor de zekerheid melding gemaakt bij de politie. Het verbaast ons ook dat wij die mail krijgen, want onze berichtgeving kwam van andere media af. Dus waarom wij er uitgepikt worden, snap ik niet.” 

OM
Het Openbaar Ministerie heeft de oplichtingspraktijken van T. al langer in onderzoek en moet nog beslissen of hij zal worden vervolgd. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen