Het grote zaterdaginterview

Maartje Paumen: Hard op het veld, ‘fucking’ lief ernaast

Print
Maartje Paumen: Hard op het veld, ‘fucking’ lief ernaast

"Ik heb het nooit raar of gek gevonden dat ik op vrouwen val" Afbeelding: Hollandse Hoogte

Maartje Paumen (31) is een wandelende prijzenkast. Met twee keer olympisch goud, Europese en wereldtitels en een aantal individuele onderscheidingen op zak is de Geleense een heldin in de hockeywereld.

Maar ook godinnen hebben hun donkere kanten. Paumen raakte meermaals de bodem van de put aan en heeft er wijze lessen uit getrokken. "Ik geniet van elke dag."

Je bent gestopt bij Oranje en je club Den Bosch en gaat nu afbouwen in België bij Royal Antwerp. Heb je het gevoel dat je na vijftien jaar tophockey een stap in het diepe zet?
 Ik heb er de laatste jaren over nagedacht wat het leven na het hockey mij gaat brengen. Vijftien jaar lang was alles strak gepland. Je weet precies wat je gaat doen, waar je inkomen vandaan komt. Nu ga ik dingen doen waar ik nog niet zo mee bekend ben. De komende jaren zal die overgang wel meevallen. Ik ga clinics geven, presentaties en ik blijf ook nog twee jaar spelen. Een makkelijke wereld, waarin ik op handen word gedragen. Maar ooit valt het hockey helemaal weg en zal ik totaal opnieuw moeten beginnen. Ergens kijk ik ernaar uit, maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel eng. Ik ken bijna geen topsporter die daar geen last van heeft gehad. Je bent altijd hockeyster geweest en opeens ben je iemand anders. Ik zit nu in een proces waarin ik mezelf aan het ontdekken ben.” 

Op het hockeyveld was je een speelster met exterme emoties. Je speelde met je hele ziel en zaligheid. Ben jij in het gewone leven even fanatiek?
"Ik heb altijd mijn grenzen verlegd.  Dingen gedaan die ik spannend vond. Daardoor heb ik mezelf ontwikkeld. Je moet geregeld het gevoel hebben dat je weer een examen gaat maken. Die prikkel zoek ik graag op.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen