Balkons in Urmond nog steeds gestut

In Muntherveste leven zorgen over diverse klachten over de bouwkundige staat en inrichting.

In Muntherveste leven zorgen over diverse klachten over de bouwkundige staat en inrichting. © Ermindo Armino

Zeven maanden al kan een aantal bewoners van Muntherveste het balkon niet op. Het luxe wooncomplex in Urmond kampt met verzakking. Ook het gescheurde parkeerdek onder het gebouw levert kopzorgen op.

Eric van Dorst

Zes balkons van Muntherveste in Urmond zijn nog steeds gestut, ruim zeven maanden nadat is vastgesteld dat ze zijn verzakt. Volgens planning zou de fundering van de balkons, die nog steeds niet mogen worden betreden, vorige maand worden verstevigd. Maar de vergunning is nog niet verleend in afwachting van aanvullende informatie. Het verstevigen komt voor rekening van bouwer BAM. JulianakanaalIntussen zijn de balkons waar geen verzakkingen maar eventueel wel scheurtjes zijn geconstateerd, voor alle zekerheid ondersteund met stalen ankers. Om de versteviging voor de zes verzakte exemplaren aan te kunnen brengen moet in de grond worden geboord. Dit kan invloed hebben op het Julianakanaal vlakbij. Daarom moet Rijkswaterstaat nog adviseren over het herstelplan. TrillingenHet complex bestaat uit twee gebouwen met 72 appartementen en een parkeergarage. De vloer in deze laatste ruimte vertoont meerdere scheuren en staat regelmatig blank door regen die erop waait. Aanvankelijk wilde Wonen Limburg de vloer vervangen door klinkers met een waterafvoer. Hier is op verzoek van particuliere eigenaren vanaf gezien. Zij vrezen dat trillingen de scheurvorming in het complex verergeren. Ook de zware trillingen van het scheepvaartverkeer en de verlading van ammoniak in de nabijgelegen haven baren bewoners zorgen, zo is recent tijdens een bijeenkomst met Wonen Limburg gebleken. GemeenteRaadslid Harry Govers heeft het college gevraagd of de gemeente hier verantwoordelijkheid moet nemen. Wethouder Danny Hendrix (DOS, Fysiek Domein) zegt dat hij in elk geval een faciliterende rol wil vervullen. „Het is toch vrij ernstig wat daar aan de hand is”, zegt hij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee