VIDEO: Levensgevaarlijke spookrijder op A79

Door koelbloedig ingrijpen van Rick Bormans uit Simpelveld is een bejaarde Duitse spookrijder zaterdagmorgen tot stoppen gebracht.

Redactie

De 77-jarige Duitser draaide bij Houthem op de verkeerde rijbaan van de A79 richting Heerlen. Rick Bormans, die op weg was naar Maastricht, zette zijn wagen vervolgens op de weg stil en gebaarde de Duitser te stoppen. Die deed dat. Aan de andere kant stopte ook het verkeer achter de auto van Bormans.

BekeuringToen de politie arriveerde, werd de man bij Voerendaal naar de goede weghelft begeleid. De Duitser had de lichtsignalen van tegemoetkomend verkeer op de verkeerde weghelft wel gezien, maar begreep de bedoeling niet. Hij kreeg een bekeuring. Hoe hoog die uitvalt, bepaalt de officier van justitie, zegt een politiewoordvoerster. De Duitser mocht zijn weg vervolgen.

Afgelopen jaar veroorzaakte een bejaarde spookrijder op de A79 een ongeluk waarbij drie doden vielen en een jong gezin werd verwoest.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee