Geen vergunning voor 'tentjeshotel' in hartje Heerlen

© De Limburger/Bas Quaedvlieg

Het ‘openluchthotel’ bij Park Urbana in Heerlen is zaterdagmiddag geopend met een pijnlijke mededeling: er is geen vergunning om buiten bij de Luciushof te overnachten in tentjes.

Siebrand Vos

Gasten die al hadden ingecheckt mogen de nacht doorbrengen in het Tulip Inn.

LudiekPark Urbana is een binnenstadsproject van IBA Parkstad en Heerlen, waarbij de Vijf Pleintjes in de binnenstad zijn vergroend met boomjes en als ruimtes van een ludiek 'openluchthotel' dienen.

Leo Noy van Heerlen Mijn Stad/Vijf Pleintjes hoopt dat overnachtingen wel mogelijk zijn tijdens het IBE en Cultura Nova.

OptredensHotel Park Urbana is de opvolger van het vorig jaar tijdens Cultura Nova op het Van Grunsvenplein gehouden Park Urbana. Ondernemers organiseren samen met centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad de komende maanden activiteiten en optredens. Zaterdag is in de Luciushof een fototentoonstelling met werk van Wanna Renata geopend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee